Warning: session_start(): open(/var/cpanel/php/sessions/alt-php54/sess_ikos0fkstc5rv971n2ullelmu2, O_RDWR) failed: No such file or directory (2) in /home/denizlideemlak/public_html/db/baglan.php on line 4
PANDEMİ SONRASI DENİZLİ’DE EMLAK » Blog | RE/MAX Revizyon - Denizli
PANDEMİ SONRASI DENİZLİ’DE EMLAK

Korona namı diğer Covid 19 virüsünün bütün dünyada olduğu gibi ülkemizde de yayılmasıyla birlikte pek çok sektör derinden etkilendi. Öyle ki bazı sektörler yok olma derecesine gelirken bazı sektörlere talep arttı. Hatta önceden olmayan yeni iş kolları da pandemiyle birlikte hayatımıza girdi.

Bütün dünyayı kökten sarsan bu süreç elbette ki Denizlide emlak sektörünü de etkiledi. Özellikle Denizli’de villa parselleri konusu ayrıca  önem kazandı.

Meraklılarını daha fazla bekletmeden konuyu irdelemeye başlayalım. İlk dikkatimizi çeken husus pandemi süreci öncesi Denizli’de villa parseli almak isteyenler için öne çıkan beş bölgemiz vardı. Tabi ki ayrılan bütçeye göre yerler değişiyordu ama Servergazi ve Şirinköy en gözde olan emlak bölgeleriydi. Bunu Barutçular, Başkarcı ve Hallaçlar bölgeleri takip ediyordu. Bu bölgelere en fazla bir de Göveçlik bölgemizi ekleyebiliyorduk. “Peki pandemi sonrası ne değişti?” diyeceksiniz. Hemen cevaplayalım. Bu bölgelerde Parseller tükendiği için en fazla 3 seçeneğiniz var artık. Servergazi ya da Şirinköy 1. Seçeneğiniz diyebiliriz. Barutçu, Hallaçlar ve Başkarcı’ dan da şayet bulunabilirse alabilirsiniz. Göveçlik için  de var olan arsalara talepler devam etmekte. Gördüğünüz gibi önceden çok daha fazla bölgeden alınabiliyorken şu an 2 maksimum 3 bölgeden alım yapabilirsiniz. Öyle ki Şirinköy’de bazı fiyatlar Servergazi’yi bile geride bırakmış durumda. Hallaçlar ve Başkarcı bölgeleri de aynı fiyatlarda seyretmekte.

Pandemiyle birlikte Denizli’de emlak piyasasını etkileyen bir diğer konu ise “alsatçılar”la ilgili. Pandemi öncesi alsat için bu bölgelere çok girilmiyordu çünkü çok fazla alternatif mevcuttu. Ancak şu an bu durum tersine döndü. Servergazi’den bulunabilecek seçenek sayısı bir elin parmaklarını geçmez. Şirinköy’den çok uçuk rakamları gözden çıkararak birkaç parsel anca bulabilirsiniz. Bu sebepten dolayı Servergazi ve Şirinköy bir araya geldi dersek yalan söylemiş olmayız. Diğer bölgelere de baktığımızda durum bundan çok farklı değil. Yani bu bölgeler için toplam yaklaşık 6 parselden birini seçmek mecburiyetinde kalıyorsunuz. “Alsat” ı etkileyen kısım tam da burada devreye giriyor. Bu bölgelerde bir parsel satılığa çıktığında hemen o hafta içinde ev yapmak için hazır bir müşteri yoksa yatırım danışmanları bunu yatırıma çeviremiyor. Bu yüzden hazırda parası olan burayı hemen alıp uygun müşteriyi beklemeye başlıyor. Bu şekilde yapılan bir alsat son derece karlı bir yatırıma dönüşebildiği gibi ehil olmayan ellerde tamamen ölü yatırıma da dönüşebilir. Sebebine gelince eğer emlak konusunda tam anlamıyla uzman değilseniz, o bölgede parsellerin fiyatını, alım satım bandını bilmiyorsanız kar yerine zarar da yapabilirsiniz. İşte burada da devreye Denizli’de Remax Revizyon giriyor. O bölgelere hakim, alanının 1 numarası emlak danışmanlarımızla size gerekli bilgileri vererek zarar yapma olasılığınızı sıfıra indiriyoruz. Doğru yatırımla zaten çok çok az olan villa parsellerini “doğru yerden doğru fiyatlarla” alarak karlı bir yatırıma dönüştürmüş oluyorsunuz.

Denizlimizde sağlıklı günlerde güzel gayrimenkul yatırımlarıyla buluşmak dileğiyle…