Warning: session_start(): open(/var/cpanel/php/sessions/alt-php54/sess_1b6t0ad5c7a7orsan4vnk117s2, O_RDWR) failed: No such file or directory (2) in /home/denizlideemlak/public_html/db/baglan.php on line 4
Denizli'de Sahibinden Ev Kiralarken Dikkat Edilmesi Gerekenler » Blog | RE/MAX Revizyon - Denizli
Denizli'de Sahibinden Ev Kiralarken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Ev kiralama süreci, basit işlemlerle tamamlanan bir süreç olarak görülse de aslında baştan sona bazı hususlara mümkün olduğunca dikkat etmek gerekir. Emlak ofisinden ev kiralamak daha resmiyette bir iş olduğu için ev kiralarken kiracının ve ev sahibinin hakları güvence altına alınmaktadır.

Sahibinden ev kiralarken ise, iki tarafında bilinçli olması ve kapsamlı bir sözleşme yapmaları tarafların yararına olacaktır. Özellikle kiracı sahibinden kiralık ev sözleşmesinde ve genel olarak evin kiralanmasında, bazı hususlara daha fazla dikkat etmelidir.

Sahibinden Ev Kiralarken Dikkat Edilmesi Gerekenler

  • Kira kontratında yazan isimle, ev sahibinin isminin aynı olmasına mutlaka dikkat edin. En azından ev sahibinin vekalet verdiği kişiden evi kiralıyor olduğunuza, mutlaka emin olun.
  • Kira bedelinin yıllık artış oranının, yasalara uygun olduğu gibi ayrıca net bir şekilde belirtilmiş olmasına da kesinlikle dikkat etmeniz gerekir.
  • Kiradan düşürebilecek masrafların net olarak belirtilmesi ya da sonradan yapılabilecek masrafları ev sahibi ile konuştuktan sonra, ayrı bir sözleşme kapsamında tutmanızı tavsiye ederiz.
  • Evin içerisinde bulunan batarya, klozet, kombi ve diğer malzemelerin durumunu net bir şekilde belirtmeniz ve hatta biraz daha detaya inerek markalarını yazmanız faydalı olacaktır. Sık rastlanan bir durum olmasa da, sözleşme sonrasında bu ürünlerin olduğundan daha kaliteli ve yeni olduklarının iddia edilmesi söz konusu olabilmektedir.
  • Kira kontratının 2 adet düzenlenmesine de, ayrıca dikkat etmek gerekir.
  • Kira peşin ödeniyorsa, ödenen tutarın ev sahibi tarafından alındığına dair yazılı ve imzalı bir evrak alınması daha sağlıklı olacaktır.
  • Aylık olarak ödenen kiralarda ise sizde bulunan kontratın ödenen tutar karşılığına, ev sahibinin mutlaka imza atmasını sağlayın.
  • Eve giriş tarihinin net olarak belirtilmesi, faturalar ve farklı sorunlarla uğraşmamak için önemli bir husustur.

Sizin için önemli olan farklı maddeler varsa, bunları da mutlaka kira sözleşmesinde belirtmeniz faydalı olacaktır.

Sahibinden daire kiralarken yukarıdaki sayılanlara benzer şeylere dikkat etmek, ileride farklı sorunlarla karşılaşmanızı engelleyecektir. Yapılacak işlemlerin tamamını yazılı ve imzalı bir şekilde güvence altına alarak, ileride yasal olarak karşınıza çıkabilecek sorunlara karşı gerekli önlemleri almış olursunuz.