Warning: session_start(): open(/var/cpanel/php/sessions/alt-php54/sess_39k6ctgvlredaqsj779jtjemh7, O_RDWR) failed: No such file or directory (2) in /home/denizlideemlak/public_html/db/baglan.php on line 4
TOKİ 2019 Yılında 31000 Kişiye Ev Satışı Yaptı » Blog | RE/MAX Revizyon - Denizli
TOKİ 2019 Yılında 31000 Kişiye Ev Satışı Yaptı

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı faaliyet değerlendirmesi toplantısında açıklama yapan çevre ve şehircilik bakanı Murat Kurum, TOKİ'nin 2019 yılı teslimatları ile birlikte, 31000 kişiyi ev sahibi yaptığını açıkladı.

Çevre ve Şehircilik Bakanı aynı zamanda bakanlık olarak yapılacak yeni çalışmalarla, inşaat sektörüne yeniden canlılık getirmeyi planladıklarını belirti. Millet bahçesi, sosyal konut, kentsel dönüşüm ve farklı sosyal alanların inşa edildiğini hatırlatan bakan, geçen süreç içerisinde bakanlık olarak önemli projelerin altına imza attıklarını belirtti.

16 Yılda Toplam 857 Bin Konut Yapıldı

Değerlendirme toplantısında yapılan açıklamalarda, 2003 ve 2019 yılları arasında geçen 16 yıllık süreçte, toplam 857.000 konutun TOKİ tarafından yapıldığı bilgisi verildi.

Bu konutlarla birlikte sosyal alanlarında dahil edilmesiyle bir milyonun daha üzerinde bağımsız alanlar inşa edildiği de, TOKİ değerlendirme toplantısında yapılan açıklamalar arasında yer aldı.

Kentsel dönüşüm için 2019 yılında toplam 16 milyarı bulan yatırım yapıldığını ifade eden çevre ve şehircilik bakanı Murat Kurum, sadece 2019 yılının ilk 10 ayı itibarıyla TOKİ aracılığı ile dar gelirli vatandaşlara, toplam 31000 konut satıldığını açıkladı. Normal şartlarda ev alma şansları oldukça az olan dar gelirli vatandaşlara yönelik yeni projelerin gündemde olduğunu açıklayan TOKİ başkanı ise, toplu konut idaresinin 2020 yılında da yeni projelerle dar gelirli vatandaşlara yönelik konut edindirme çalışmalarına devam edecekleri hakkında bilgi verdi.

TOKİ başkanlığı olarak başta şehit aileleri ve gazilere yönelik avantajlı konut edinme çalışmalarının yanı sıra, engelli vatandaşlara yönelikte öncelik tanındığını açıklandı. Şehit aileleri ve gazilere öncelik tanınarak, faizsiz 30 yıl vadeyle kredi verilmesi de ayrı bir destek olarak sunulmaya devam edecek.

1,5 Milyon Acil Dönüşmesi Gereken Konut Var

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yetkilileri tarafından yapılan diğer açıklamada ise, Türkiye genelinde çok acil olarak kentsel dönüşüm kapsamında dönüştürülmesi gereken toplam 1,5 milyon konutun olduğu söylendi.

Çevre ve şehircilik bakanlığının önemli hedeflerinden birinin de, tüm illerde toplamda 81 milyon metrekare alanı kapsayacak şekilde millet bahçelerinin yapılarak şehir merkezlerine yakın yerlerde insanların doğa ile iç içe olabilmelerine imkan tanımak olduğu açıklandı.