Warning: session_start(): open(/var/cpanel/php/sessions/alt-php54/sess_lq9j6mlphlgta82n44srgb51k0, O_RDWR) failed: No such file or directory (2) in /home/denizlideemlak/public_html/db/baglan.php on line 4
Denizli'de Ev Satın Almak mı Yoksa Kiralamak mı? » Blog | RE/MAX Revizyon - Denizli
Denizli'de Ev Satın Almak mı Yoksa Kiralamak mı?

Denizli Gayrimenkul sektöründe Denizli’de ev almak isteyenlerin sayısında görülen artış, Denizli’de ev satın almak mı yoksa kiralamak mı? Sorusunu akla getirmekle birlikte, bu sorunun cevabına yönelik bir analizi de gerekli kıldı. Bu soruya verilebilecek cevaplar Denizli’de daire almak ya da kiralamak isteyenlerin genel durumuna göre farklılık gösterse de, tüm kriterleri değerlendirerek bir emlak danışmanı olarak cevap vermek istedik.

Denizli’de Ev Satın Almak mı Kiralamak mı Mantıklı?

Günümüzde neredeyse hepimizin hayalleri arasında yer alan kendi evinin sahibi olmak ve buna yönelik birikim yapmak, en önemli emellerimiz arasında yer almaktadır. Emlak sektöründeki ev satın alma seçeneklerinin artmış olması ve hatta belirli bir birikmişi olmayanların dahi konut kredileri ve benzer yollarla ev alma imkanlarının olması, ev alma oranlarında artışa neden olmaktadır.

Aynı artış, Denizli’de emlak sektöründe de yaşanmaktadır. Sorunun temel cevabına gelecek olursak, soruyu uzun vadeli bir düşünceyle cevaplamak gerekir. Zira mevcut durumunuzu dikkate aldığınız kadar, konut kredisiyle ev almak istiyorsanız, işinizin gelecekteki durumunu da iyi bir şekilde analiz etmek faydalı olacaktır.

İşiniz ve diğer gelir kaynaklarınızla alakalı olası olumsuz durumlarda neler yapabileceğiniz gibi sorulara net cevaplar bulmaya çalışarak, ev almak ya da kiralamak konusundaki seçimin size sunduğu avantaj ve dezavantajları dikkate almanızda fayda vardır.

Ev Almanın Avantajları

Ev almanın avantajlarından bahsederek, sorunun cevabını kendi imkanlarınıza göre net bir şekilde bulmanıza yardımcı olalım. Genel olarak ev sahibi olmanın avantajları, şunlardır.

  • Her ay kira ödeme sıkıntısı yaşamadığınız gibi, kiranızın gecikmesi gibi bir strese de girmek durumunda kalmazsınız.
  • Alacağınız ev içerisinde dilediğiniz gibi dekorasyon çalışması yapabilir, kendi hayallerinize uygun bir yaşam alanı oluşturabilirsiniz.
  • Yapacağınız tüm harcamalar, kendi mülkiyetinize ait olacağı için ev harcaması konusunda daha rahat olursunuz.
  • Ev alarak, her şeyden önce önemli bir yatırım yapmış olursunuz.
  • Kalıcı komşular edineceğiniz gibi, bulunduğunuz mahalle ve semtte daha iyi dostluklar kurabilirsiniz.

Ev Almak Bu Durumlarda Dezavantajdır

  • İşinizin geleceği konusunda ciddi sorunların olma ihtimalinin bulunması ve borç ile ev almak
  • Uzun vadede borçlanarak, gelecekte ödeme zorluğu çekip maddi sıkıntılar yaşamak
  • Konut kredisi ile alınan evlerde, faiz için önemli rakamları ödemek durumunda kalmak

Genel olarak bakacak olursak, ev almak sizi kira ödeme derdinden ve stresinden kurtardığı gibi, günümüzde ortalama her insanın yapamayacağı önemli bir yatırımı da yapmış olursunuz.