Warning: session_start(): open(/var/cpanel/php/sessions/alt-php54/sess_psld81s1bhb9p0gpegbi7k27a5, O_RDWR) failed: No such file or directory (2) in /home/denizlideemlak/public_html/db/baglan.php on line 4
Ev satmayı kolaylaştıran özellikler » Blog | RE/MAX Revizyon - Denizli
Ev satmayı kolaylaştıran özellikler

Ev alım satımı, bazı basit özellikler dikkate alındığında size getirisi oldukça yüksek olabilecek en önemli yatırım faaliyetler arasında bulunmaktadır. Bu yazımızda ev satmayı kolaylaştıran özellikler hakkında bilgi vererek, kimisi oldukça basit olsa da ev satışı yaparken nasıl daha iyi fiyattan satış yapabileceğinizden bahsettik.

Takdir edersiniz ki aynı mahallede hatta aynı bina içerisinde bulunan dairelerin değerleri dahi, birbirinden farklıdır. Bunun nedeni kat ve cephe gibi özelliklerken, fiyatlara etki eden özeliklerin sadece bunlar olduğunu düşünüyorsanız yanılıyorsunuz demektir. Bir gayrimenkul danışmanı üzerinden belirli özelliklere sahip olan bir evin satışında, danışmanın satış stratejisiyle birlikte gayrimenkulün çok daha iyi fiyatlardan satılabilmesi mümkün olmaktadır.

Ev Satmayı Kolaylaştıran Özellikler

Ev satmayı kolaylaştırmak için, satılık daire bazı özellikleri taşımak durumundadır. Bu özellikler hem satışı kolaylaştıracağı gibi, hem de daha iyi fiyattan satılmasına imkân tanıyacaktır. Basitte olsa, öncelikle kendiniz bir satılık daire üzerinde inceleme yapmak istediğinizde, görmek istediğiniz şeyleri hatırlayın.

Konumu

Bu sonradan meydana gelecek yani eklenecek bir özellik olmasa da, ev alırken dikkat edilmesi gerekenler arasında bulunan bu özelliğe dikkat ederek aldığınızda, satarken de önemli bir avantaja sahip olabilirsiniz. Bu nedenle özelikle sıklıkla gayrimenkul alım satımı yapıyorsanız, aklınızda olması açısından en önemli unsurlardan biri olan konum özelliğini ilk sıraya koyduk.

Okula Yakınlığı

Satılık ev için aranan temel özelliklerde biri de, okullara olan yakınlığıdır. Farklı alternatif okullara yakın olması, evinizin daha kolay satılması için önemli avantaj sağlamaktadır.

Sosyal Yaşamın Kalbinde Olsun

Hiç şüphesiz ki ev satmayı kolaylaştıran özellikler arasında önemli bir yere sahip olanlardan biri de, dairenizin sosyal yaşam alanlarına yakın olmasıdır. Kafeler, alışveriş merkezleri, etkinlik alanları ve daha fazlasının bulunduğu bir yerde bulunan daire, çok kısa sürede satılabilmektedir.

Güney Cephe

İnsanların önemli ölçüde tercih ettiği cephe, güney cephedir. Gün ışığından maksimum oranda yararlanılan güney cepheler, alıcıların tercihleri arasında yer almaktadır.

Otopark

Evinizin bulunduğu binanın kendine özel bir otoparkı olması ya da ücretsiz otopark imkanının bulunması, evin satılmasında önemli pay sahibi olan özelliklerden biridir.

Dolaplar

Mutfak dolabı, vestiyer ve daire içerisinde bulunan dolapların yeni ve gösterişli olması, daire satmayı kolaylaştıran özellikler arasında önemle dikkat edilenler arasındadır. Bu nedenle evinizi satmayı düşünüyorsanız, hem iyi fiyattan satabilmek ve hem de satışını hızlandırmak için, dolapları yenilemeyi düşünebilirsiniz. Birçok insanın, alacağı evde fazla tadilatla uğraşmak istemeden hemen taşınmak istediğini unutmayın.

Fayanslar ve Yer Kaplamaları

Yine dolaplar gibi, fayanslar ve yer kaplamalarının da çok eski olmamasına dikkat edin. Yenilemeseniz bile çok eski olmaması, satışta her anlamda sizin lehinize olacaktır.

Işıklandırma ve Dekorasyon

Alçıpan, ters tavan ve bunların LED spot ışıklandırmalarının bulunması, evinizi kolay ve daha iyi fiyatlardan satmanız için önemli faktörlerden biridir.

  • Kolay ısınması
  • Şömine
  • Küvet veya jakuzi
  • Musluk bataryaları
  • Yeni boyanmış olması
  • Geniş pencere ve balkonlar
  • Eski olmayan kapılar
  • Ulaşım kolaylığının olması

Gibi farklı özelliklerde, yine ev satışının kolaylaşmasını sağlamaktadır.