Warning: session_start(): open(/var/cpanel/php/sessions/alt-php54/sess_14blk25p706latpil7kal9sp73, O_RDWR) failed: No such file or directory (2) in /home/denizlideemlak/public_html/db/baglan.php on line 4
EMLAK DANIŞMANI YETERLİLİK BELGESİ (SEVİYE 4-SEVİYE 5) » Blog | RE/MAX Revizyon - Denizli
EMLAK DANIŞMANI YETERLİLİK BELGESİ (SEVİYE 4-SEVİYE 5)

Hayatınızda verdiğiniz en önemli kararlardan biri  gayrimenkul almaktır. Bu konu oldukça önemli ve hassasiyet gerektiren bir konudur. Çünkü evimize beyaz eşya alırken hatta çok daha küçük bir eşya alırken bile yeri gelir günlerce araştırma yapar uzmanlardan yardım alırız. Hele ki bu gayrimenkul almak gibi önemli bir konuysa daha çok ince eleyip sık dokumak gerekir. Diyelim ki gayrimenkul almaya karar verdiniz ilk yapacağınız şey işin uzmanı olarak bir emlak ofisine giderek herhangi bir emlak danışmanından fikir almak, size yardımcı olması için konuşmaktır. Ancak burada atlanmaması gereken önemli bir husus var. Size yardım etmesi için medet umduğunuz emlak danışmanı acaba gerekli donanıma sahip mi?

İşte tam da bu noktada gayrimenkul danışmanlarına yönelik  05.06. 2018 tarihli resmi gazetede yayımlanarak hayata geçirilen seviye 4 ve/ veya seviye 5 adını verdiğimiz mesleki yeterlilik belgesini almak zorunlu hale getirilmiştir.

Seviye4 emlak danışmanı yeterlilik belgesinin ne olduğuna göz atacak olursak tapu kütüğünde kayıtlı ya da değil hiç fark etmez herhangi bir şekilde taşınmaz alım satım, kiralama işi yapan bütün danışmanların seviye4 yeterlilik belgesi alması zorunludur.

Aynı yönetmelikte belirtilen bir diğer husus da emlak danışmanı sorumlularının da yeterlilik belgesi alması zorunluluğudur. Emlak danışman sorumlularının almak zorunda olduğu belge ise seviye 5 yeterlilik belgesidir. Şu hususu da belirtelim eğer seviye 5 belgesi almış iseniz seviye 4 belgesi gerekliliği ortadan kalkmaktadır.

Bu belgeyi istisnasız bütün danışmanların alması gerekir ancak ortaöğretim ve yükseköğretim kurumlarının emlak satış pazarlama bölümlerinden herhangi birini bitirmiş olanlar veya yurt dışında bu okullarla denkliği olan bir okul bitirmiş olanlar bu belgeyi alma konusunda muaf tutulmuşlardır.

Böyle önemli ve mesleki yeterlilik konusunda  referans olabilen bu belgeyi her ilde verecek kurumlar da itina ile seçilerek belirlenmiş, alanının duayenlerine verilmiştir. Tahmin edeceğiniz gibi Denizli’de emlak ve profesyonellik denilince akla tek bir adres gelmektedir. Denizli Remax Revizyon. Denizli’de seviye4-5 mesleki yeterlilik belgesi almak istiyorsanız ilk başvuracağınız adres olduğumuzu söylemekten mutluluk duyuyoruz.

Bu işe gönül vermiş, her yaştan, ister ev hanımı, ister çiçeği burnunda yeni mezun olun, ister emekli,  ister iş değiştirmek isteyen arkadaşlarımızdan olun bize müracaat eden değerli Denizli halkının her bireyine  bu belgeyi vererek bu yolda ilk adımı atmasını sağlayacak olmanın haklı gururunu ve onurunu taşımaktayız..