Warning: session_start(): open(/var/cpanel/php/sessions/alt-php54/sess_e9mhv3p3fvus5d3i83p0hfq0j7, O_RDWR) failed: No such file or directory (2) in /home/denizlideemlak/public_html/db/baglan.php on line 4
Denizli'de Emlak için Pazar Payınızı Artırmak » Blog | RE/MAX Revizyon - Denizli
Denizli'de Emlak için Pazar Payınızı Artırmak

Denizli'de Emlak için Pazar Payınızı Artırmak

Eğer Denizli’de emlak için pazar payınızı artırmak ve iş hacminizi oldukça yukarıya taşımak istiyorsanız kesinlikle bu yazıyı okumanız gerekmektedir. Eğer bu pastada size verilen dilim ne kadar büyük olursa o kadar büyük satışlar gerçekleştirebilirsiniz. Rekabetli olan bu ortamda yukarılara çıkar ve rakiplerinizi alt edersiniz. Hatta öyle bir zaman gelir ki potansiyel müşteriler size kendileri ulaşmaya başlar. Şunu unutmayın ki başarı başarıyı getirir. Eğer bir konut satışı yaparsanız diğer konut satışı çok yakında yeniden gerçekleşecektir. Sizin tek yapmanız gereken çalışmayı elden bırakmamak ve reklamcılığa ya da pazarlamaya son derece önem vermek olacaktır. Her ne kadar rakiplerinizin yapmadıklarını yaparsanız onlardan o kadar öne geçersiniz.

Peki Denizli’de emlak için pazar payınızı artırmak istiyorsanız öncelikle pazar payının ne anlama geldiğini bilmeniz gerekmektedir. Pazar payının genel olarak anlamı satış yapmaya çalıştığınız bölgedeki emlakların ne kadarını sizin kontrol edebildiğinizi gösterir. Ne kadar çok emlak kontrolüne sahipseniz pazardaki payınız o kadar fazladır. Ancak şunu unutmayın ki emlakların değerleri, bulundukları yerler, satılabilecek değerde olmaları gibi birçok şeyde pazar payınızı belirler. Mesela siz 25 konutu kontrol ediyorsunuz diyelim. Rakip firma ise 45 konutu kontrol ediyor diyelim. Siz yıl sonunda 20 konut satmışken rakip firmada 20 konut satmışsa sizin pazar payınızın daha büyük olduğu rahatlıkla görülebilir.

Denizli’de emlak için pazar payınızı artırmak istiyorsanız bu yolda istatistiklere kesinlikle önem vermelisiniz. Emlak pazarlama yapıyorsanız pazar payınızı kolayca hesaplayabilirsiniz. Bunun için piyasada olan üretkenliğe bakmalısınız. Mesela bulunduğunuz yerde 100 konut var diyelim. Siz 5 konut satabildiyseniz pazar payınız %5 olacaktır. Bu tarz basit hesaplamalar ile pazar payınızı kolaylıkla ölçebilirsiniz. Eğer bu pazar payınızı daha da yukarıya taşımak istiyorsanız kesinlikle hedef kitlenize yönelik çalışmaları güçlendirmelisiniz. Bir şekilde insanların sizi seçmelerini sağlamalısınız. Şunu unutmayın ki bir gecede tek başınıza çalışarak pazar payınızı artıramazsınız. Bunu zamana yaymanız gerekmektedir. Eğer yılda 10.000 konut satılan bir yerde danışmanlık yapıyorsanız ve yıl içinde toplam satışınız 100 civarında ise bu oranı daha da artırmanız hiç de kolay olmayacaktır. Fakat unutmayın ki yılda 100 konut satışı da oldukça iyi bir rakamdır.