Warning: session_start(): open(/var/cpanel/php/sessions/alt-php54/sess_7c044lgs81snnf73l6duqj1v30, O_RDWR) failed: No such file or directory (2) in /home/denizlideemlak/public_html/db/baglan.php on line 4
Denizli Emlak Remax Revizyon Değerlendirmesi » Blog | RE/MAX Revizyon - Denizli
Denizli Emlak Remax Revizyon Değerlendirmesi

DENİZLİ EMLAK PİYASASI:

Herkeze merhaba, bu yazımızda kısaca Denizli’deki emlak piyasası hakkında siz değerli okurlarımızı aydınlatmaya çalışacağız umarım sizlere yararlı oluruz.

Hemen hemen hepimiz babamızdan, dedelerimizden duymuşuzdur;

-“Buralar bizim zamanımızda ormanlık araziydi piknik bile yapılmazdı.”sözlerini

 Hatırladınız değilmi  yarı yakınmayla karışık bu sersenişleri ? Elbette haklılar, çünkü Denizli’nin son yıllardaki gelişimi herkezi şaşırttı. Belkide Denizli potansiyelinin farkına vardı. Çünkü baktığımızda Denizli, turizmde: Pamukkale, tarım alanında: sera alanları ile Sarayköy, sanayisinde ise tekstili ve mermeri ile her ile nasip olmayan bir potansiyeli bünyesinde barındırmakta. İşte bu yüzden Denizli’nin büyümesi kadar normal bir durum yok aslında. Sinpaş Aqua City Denizli, Teknik Yapı Evora, Teraspark, Forum Çamlık, Sümerpark -ki Ege bölgesinin en büyük kentsel dönüşüm projesidir- yeni yapılacak bölge hastanesi, Hilton Otel , Dedeman Otel bu kente boşuna gelen yatırımlar değil. Aslında 750.000 i aşan merkez nüfusu gün geçtikçe göçün de etskisi ile artmakta. Bu durum her alanda Denizli’nin potansiyeli adeta tetiklemektedir.

Peki gayrimenkul yatırımının yönü Denizli’de ne tarafa olmalı ? Aslında herkezin merak ettiği soru bu, çünkü alın teri ile yılların birikimi söz konusu. Yanlış bir yatırımla tüm birikimlerimizi heba etmekten hepimiz korkarız. O yüzden belki çok duydunuz ama bizlerde tekrar tekrar yinelemek istiyoruz; lütfen bu işi profosyonel kişillerle birlikte yapınız risk profilinizi doğru analiz ederek rotanızı uzman kişilerle belirleyiniz. Mal satmak isteyen kişilerle değil, size danışmanlık hizmeti verecek kişi ve kuruluşlarla çalışın. Onların bilgi ve birikimlerinden yararlanın. Kısaca yatırım yapmak istediğiniz bölgenin “uzmanıyla” çalışın.

Asıl konumuza dönecek olursak; gayrimenkul yatırım bölgelerini belirlemek için Denizli’de aslında çok da alim olmaya gerek yok. Denizli’nin en revaçta olan bölgesi son zamanlar Üçler, ancak bizler Remax Revizyon ailesi olarak bu bölgede daha çok konut yatırımını değerli okurlarımıza tavsiye ediyoruz. Arsa yatırımcısı için bu bölgenin zarar ettirmeyeceğini, ancak arsa açısından çok prim yapan bu bölgelerin, bundan sonra daha durgun bir dönem geçireceğini öngörüyoruz.  Ancak konut için şuan Denizli’nin en rağbet gören ve aynı zamanda en çok pirim kazandıran bölgesi Üçler bu konu zaten şuanda tartışmasız en öndeki bölge.

Arsa açısından asıl primlenecek bölgeler Hacıeyüplü, Saruhan, Göveçlik. Bu bölgelerde arsa fiyatları şuan için cazip, yani yatırım yapılabilir seviyelerde 1-2 sene sonra, bu bölgelerdeki inşaat yapım hızının aynı şekilde devam etmesi durumunda, arsa değerlerinin ciddi oranda artacağı aşikardır. Bu bölgelerde yapılacak her türlü yatırım mutlak şekilde karlı olacaktır. Mütahitlerin özellikle Çakmak tarafı başta olmak üzere Yenişafak ve Karahasanlı’ya kaydığını Remax Revizyon ailesi olarak arsa satışlarımıza bakarak oldukça net bir şekilde ifade edebiliriz. Bu bölgeleri özellikle 500.000-750.000 TL yatırım bütçesi olan vatandaşlarımıza şiddetle öneriyoruz. Bu bölgelere yatırım yapan vatandaşlarımızın 1-5 sene gibi kısa dönemde kar edeceklerine  kesin gözüyle bakabiliriz. Bölge hastanesi, üniversite yatırımları ve avm projelerininde da bu bölgeyi hareketlendireceğini öngörüyoruz.

Küçük yatırımcı içinde elbette tavsiyelerimiz olacak ; 200.000-300.000 TL bütçesi olan vatandaşlarımız için şiddetle tavsiye ettiğimiz bölge “Göveçlik” bu bölge şuanda katlı projeler ile çok revaçta ve küçük yatırımcı için bu bölgede şuan için 400-450 m2 arsalar yoğun talep görmekte. Diğer inşaatı süren lüks projelerin de tamamen inşaatı bittiğinde, bu bölgede hem talebin daha da artmasını, hemde arsa bedellerinin yükselmesini bekliyoruz.

Bahsetmeden geçemeyeceğim bir önemli konu ise “imarsız” arazi yatırımları eğer uzun dönemde ciddi paralar kazanmak istiyorsanız bunu yaparken de paranızın değer kaybetmesini istemiyorsanız işte size mükemmel fırsat “imarsız araziler” unutmayın bugün imarsız 150.000-500.000 TL ye aldığınız bir tarlanın yarın sadece 1 tane parselini bu fiyata satabilirsiniz. Şuan için Göveçlik ve Karcı bölgesi imarsız arazi yatırımı açısından en elverişli bölgeler.

Umarım Remax Revizyon Gayrimenkul ailesi olarak sizlere yatırımlarınızı yönlendirme konusunda az da olsa yardımcı olacak fikirler verebilmişizdir.

Hepinize Saygılar

Ramazan Sakallı

Remax Denizli

 Emlak Broker

 0533 201 88 98