Warning: session_start(): open(/var/cpanel/php/sessions/alt-php54/sess_f3jf0p4g1i80r6h86onkjlm961, O_RDWR) failed: No such file or directory (2) in /home/denizlideemlak/public_html/db/baglan.php on line 4
Denizli’de Ofis Kiralama Sayısında Artış » Blog | RE/MAX Revizyon - Denizli
Denizli’de Ofis Kiralama Sayısında Artış

Ülkemizde son aylarda olan gelişmeler gayrimenkul sektörünü çeşitli şekillerde etkilemeye başladı. Bu etkilemelerin belki de en olumlusu ise ülkemizde ofis kiralama sayısındaki artış.

Son aylarda aniden atağa çıkan döviz kurları ile Türk Lirası büyük bir değer kaybetme sürecine girmişti. Bu düşüşünse ülkemizin her sektöründe etkisi hissedildi. Emlak sektörüne ise genel olarak yükselen inşaat malzemeleri, yükselen emlak fiyatları ve duran ya da yavaşlayan inşaatlar olarak yansıdı. Bütün bu negatif etkilerin arasında ise yüzleri güldüren önemli bir pozitif etki de gözlerden kaçmadı. Türkiye’de ofis kiralamaya başlayan yabancı yatırımcı ve şirket sayısındaki artış.

Artışın en büyük nedeniyse tabi ki de yükselen döviz kurları. Yüksek döviz kurları, gelirini Dolar veya Euro gibi para birimleri üzerinden kazanan yabancıların Türkiye emlak piyasasını ucuz bulmalarını sağladı. Türk para birimindeki bu düşüş ofis fiyatlarını ve kiralarını ucuz bulan yabancıların ülkemize genişlemesini sağladı, dolayısıyla ülkemize giren döviz miktarında da artış gerçekleşmeye başladı. Ofis kiralamalarında artışlar ise başta İstanbul, İzmir, Ankara gibi metropollerde olsa da Denizli gibi gelişmiş şehirlerde bu artıştan nasibini aldı.

Denizli’de Ofis Kiralama Artışının Nedenleri

Denizli’de ki artışı genel olarak ilimizin ekonomik olanaklarına bağlayabiliriz. Denizli Türkiye gibi bir ülke için bile nadir bulunan özelliklere sahip.

Denizli hem Antalya, Marmaris gibi tatil yerlerine yakınlığı ile turistlerin çok ziyaret ettiği bir il hem de üstündeki doğal ve tarihi güzellikleri ile kendi kendine turist çekebilen bir şehir. Bu sebeple uluslararası turistik gezi şirketlerinin onlarca ofisini bulabileceğiniz ülkemizde ki nadir şehirler arasında.

Ayrıca Ege Bölgesi’nin gelişen ticari sektörleri için de vazgeçilemez bir bölge konumunda. Denizli onlarca büyük fabrikası ve sanayi bölgesiyle yabancı birçok yatırımcının ülkemize genişlemek için uygun gördükleri, ofislerini açtıkları bir ilimiz.

Son olarak ise Denizli uçsuz bucaksız, bereketli tarım alanları ile Türkiye’de tarım, sanayi ve turizmin aynı anda yapılabildiği nadir şehirlerinden biri oluyor. Üç iş kolu için aynı anda yatkınlığa sahip olması ile Denizli’nin artan ofis kira ve satışlarından payını almaması aslında hiç de şaşırılacak bir durum değil.

 

Ramazan Sakallı
Revizyon Gayrimenkul
Broker/Owner
0533 201 88 98