Warning: session_start(): open(/var/cpanel/php/sessions/alt-php54/sess_jdiponncc2ibdb6utas1tfmbo4, O_RDWR) failed: No such file or directory (2) in /home/denizlideemlak/public_html/db/baglan.php on line 4
DENİZLİ’DE EMLAK SEKTÖRÜNDE NÖRO PAZARLAMA » Blog | RE/MAX Revizyon - Denizli
DENİZLİ’DE EMLAK SEKTÖRÜNDE NÖRO PAZARLAMA

Bir emlak danışmanının pazarlama yaparken kendi özgün tekniklerini geliştirmesi ve bunları doğru müşterilerde kullanması önemlidir. Özgün fikirler, emlak sektöründe ayrıcalıklı bir yer edinmeyi de beraberinde getirir. Patrick Renvoise’in Nöro Marketing kitabı, bu konuda emlak danışmanlarına yönelik çeşitli öneriler içerir. Bu öneriler de Denizli ve diğer illerdeki emlak danışmanlarının pazarlama sırasında kullanabilecekleri özgün önerilerdir. Denizli’de emlak sektöründe nöro pazarlama yöntemi, insanları ikna etmeyi kolaylaştıran bir potansiyele sahiptir.

Nöro Marketing

Nöro Marketing sayesinde beynin karar verme mekanizmasının işleyişi anlaşılabilir, bunlar da bir emlak danışmanı olarak sunum tekniklerinizi etkileyebilir. Önemli olan müşteriyi ikna etmek olduğu için etkili sözler, sunumlar ve stratejiler de yeni bir anlam kazanır. Pazarlama esnasında yeni stratejiler geliştirmek ve aslında müşterinin beynine hitap etmek, sanal gerçeklik, video turları, görsel sunumlar gibi çok dinamikli yöntemlerin kullanılması anlamına gelebilir. Nöro pazarlama, insanın pazarlamalara verdiği tepkileri incelemekle kalmaz, yeni tekniklerin geliştirilmesi konusunda ipuçlarını da verir.

Bu durum bir müzik eserine ya da çok renkli bir ambalaja kişinin verdiği tepki olarak düşünülebilir. Bir mesajı doğrudan iletmek, bir teklifi direkt sunmak ya da bir gayrimenkulü sıradan bir konuşmayla tanıtmak yerine yaratıcı fikirler kullanmak, müşterinin doğrudan beynini, teklife vereceği tepkileri etkileyecektir. Örneğin bir sunum esnasında fona yerleştirilecek olan bir müzik, müşterinin psikolojisi üzerinde de olumlu etki yapma özelliğine sahiptir. Ya da çok renkli bir sanal tur hazırlamak, gayrimenkul danışmanı olarak fark yaratmanız adına önemli bir adımdır. Çok detay gibi gelebilir ama araştırmalar logolarda kullanılan karakter ve renklerin bile müşteriyi etkilediğini ortaya koymuştur. Yani bir emlak danışmanı olarak markanızın logosu kadar logonun renkleri ve yazı stili de önem arz eder. Bu noktada da uzmanlara danışma fikri uygulanabilir.

Nöro Pazarlamanın Avantajları

Nöro pazarlama sayesinde emlak sektörü ve gayrimenkul danışmanlığı bir sıçrama yaşayacaktır. Normal şartlarda insanlara sorularak yanıtları alınamayan soruların cevaplarını, nöro pazarlama sayesinde bulmak mümkündür. Bu bilimsel yöntem ile elde edilen bulguları sosyal hayata ve emlak sektörüne uyarlamak ise gayrimenkul danışmanlarına düşmektedir. Denizli’de yatırım amaçlı veya oturmak için ev alacak olan müşterilere yapılacak doğru sunumlar sayesinde, onları ikna etmek de kolaylaşacaktır. Bu durum da bir gayrimenkul danışmanı olarak en çok size kazanç sağlayacaktır.

Nöro pazarlamada müşterinin dikkati, duygusal bağlılığı öne çıkarılır. Müşteriyi neyin heyecanlandırdığı, neyin mutlu ettiği, neyin ona endişe verdiği saptanır. Yazar kitapta tüm bu konulara değinir ve insanın bilinçaltının ne kadar önemli olduğunu vurgular. Bir emlak danışmanı, nöro pazarlama sayesinde müşterinin bilinçaltında yatan sebeplerin de önemli olduğunu bilir ve bu sebepleri, korkuları ortadan kaldıracak yöntemler sayesinde onu ikna etmeyi başarır. Dolayısıyla son dönemde yatırım amaçlı ev alımlarının arttığı Denizli ilinde basit sunumlar yaparak müşterilere gayrimenkulü tanıtmak etkili bir yöntem olmayabilir. Gayrimenkul danışmanının ev hakkında bütün detaylara, hatta evin arazi yapısından aidatına, çevresindeki sosyalleşme alanlarına kadar her şeye vakıf olması gerekir. Ancak doğru pazarlama stratejileri kullanması ve özgünlüğünü ortaya koyması da bir o kadar önemlidir.

Ramazan Sakallı
Revizyon Gayrimenkul
Broker/Owner
0533 201 88 98