Warning: session_start(): open(/var/cpanel/php/sessions/alt-php54/sess_cpbv3iqpoc732fr9ts55i03c31, O_RDWR) failed: No such file or directory (2) in /home/denizlideemlak/public_html/db/baglan.php on line 4
DENİZLİ’DEN İMAR BARIŞI’NA BÜYÜK İLGİ » Blog | RE/MAX Revizyon - Denizli
DENİZLİ’DEN İMAR BARIŞI’NA BÜYÜK İLGİ

Bakanlar Kurulu’ndan çıkması tüm Türkiye tarafından dört gözle beklenen yasa, sayısal verilere göre Denizli halkı tarafından daha da büyük bir ilgi ile bekleniyormuş. İmarsız yapıların belirli harç ücreti alınarak kayıt altına alındığı İmar Barışı ülkemizde ki 13 milyon konutun iskân sorununu çözmeyi hedef alıyordu. İnsanların imara aykırı, ruhsatsız veya ruhsat eklerine aykırı yaptıkları gayrimenkullerini kayıt altına almak için akın akın başvurular yaptığı bu süreçte ülke çapında milyonlarca vatandaş İmar Barışı için başvuru yapmış durumda. Denizli ise başvuru sayısı nüfus ile oranlandığında İmar Barışı’na en çok ilgi gösteren bölgeler arasına giriyor.

Denizli’den İmar Barışı’na Milyonlarca Türk Lirası

Valiliğin yaptığı açıklamaya göre 18 Mayıs’ta yürürlüğe giren bu yasaya Denizli’de 26 Ekim itibari ile toplam 74 bin 881 başvuru yapılmış. Denizli’nin 1 milyonluk nüfusu göze alınır ise bu katılım ülke çapında rekor seviyede bir katılım olarak görülüyor. 31 Ekim Çarşamba gününe kadar başvuruların devam ettiği İmar Barışı’na ise yapı kayıt bedelleri yılın sön günlerine kadar ödenebiliyor. Yapılan başvurular için ödenen miktar ise dün itibari ile Denizli’de 111 milyon 450 bin Türk Lirası’nı geçmiş bulunmakta. Kayıt bedelleri ise yasaya göre konutlarda yüzde 3, ticari kullanımlarda yüzde 5 oranında tahsil edilecek. Ödeme tarihlerinin bitmesine daha aylar olduğunu söyleyen yetkililer ise 111 milyon rakamının çok gerilerde bırakılacağından emin.

Detaylı rakamlara göre ise yapılan 74 binin üstündeki başvurudan 60 bine yakını konut için, 10 bine yakını ticari amaç için geri kalanlarsa tarım alanları adına yapılmış bulunmakta. İlginç bir detaya göre ise yapılan on binlerce başvurudan sadece 10 adeti güneş enerji santrali (GES) için yapılmış bulunmakta. 31 Aralık 2017’den önce yapılmış bütün ruhsatsız ve kaçak yapıları kapsayan İmar Barışı’na başvuru yapmak isteyenler e-Devlet kapısı üstünden veya Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve onların yetkilendirdiği kurumlar üstünden yapabilirler. Türkiye’nin sosyo-ekonomik durumundan dolayı çok ihtiyacı olduğu bu yasaya ihtiyaç son dönemlerde gereksinim büyük bir şekilde artmıştı. Vatandaşların gelecekte zor duruma düşmemek için başvurmaları gereken İmar Barışı’nın bitimine sadece birkaç gün kaldı.

Ramazan Sakallı
Revizyon Gayrimenkul
Broker/Owner
0533 201 88 98