Warning: session_start(): open(/var/cpanel/php/sessions/alt-php54/sess_74ip3el6b8gd78o0a6hc2fesk0, O_RDWR) failed: No such file or directory (2) in /home/denizlideemlak/public_html/db/baglan.php on line 4
Denizli’de Emlak Pazarlama » Blog | RE/MAX Revizyon - Denizli
Denizli’de Emlak Pazarlama

Emlak pazarlama konusunda dikkat edilmesi gerekenlerden birisi de pazar araştırmasıdır. Doğru uygulanan pazar araştırma stratejileri sayesinde projelerin satılma oranı yükselir, doğru kitleye doğru hizmetin verilmesi mümkün olur. Pazar araştırmaları, insanların hayat tarzını ve bu hayat tarzına uygun beklentileri, müşterilerin ihtiyaçlarını tespit etmeyi sağlar. Hizmet verilecek lokasyon belirlenir ve bu lokasyondaki insanların ödeme güçleri bilgisine ulaşılır. Denizli’de emlak pazarlama yapılırken gerçekleştirilen pazar araştırma süreçleri, müşterileri memnun etmekle kalmaz, danışmanın da işinde başarılı olabilmesi için ona gereken anahtarları verir.

Denizli’de emlak pazarlama için ihtiyaç duyulan gayrimenkul danışmanları, mülkün daha iyi fiyatlara satılmasını sağlar. Satış sürecinde müşteriye yardımcı olur, iletişim sürecini doğru yöneterek her anlamda rehberlik ederler. Bir emlak danışmanı, kendisine bu beklentilerle gelen müşterisini memnun etmek için doğru pazarlama tekniklerini kullanmalıdır ki başka müşteriler de kazanabilsin.

Satışta Doğru Fiyat Belirleme

Türkiye’nin bütün illerinde ve Denizli’de emlak pazarlama yapılırken dairenin veya arsanın satışı, bulunduğu çevrenin özellikleri dikkate alınarak gerçekleştirilir.  Bu noktada müşteriler konuya duygusal yaklaşabilir ancak emlak danışmanı tüm profesyonelliği ile doğru fiyatlandırma yapmalıdır. İşinin ehli bir danışman, pazar araştırmasını iyi yaptığı taktirde mülke biçeceği fiyatı da bilir. Dürüst davranarak ederinden fazla fiyat biçilen mülkün satışının gecikeceğini deneyimlediğinden, makul fiyatlandırma yapar ve müşteriyi de buna ikna etmeye çalışır.

Yanlış Stratejiler

Kimi zaman yüksek fiyata satışa çıkarılan mülkün sonradan fiyatı indirilir. Bu, kimileri tarafından doğru bir strateji olarak görülse de aslında yanlıştır. Fiyatı sürekli düşürmek, alıcının zihninde gayrimenkulün kusurlu olduğu düşüncesini yaratabilir. Dolayısıyla müşteri kaçırmak gibi bir ihtimal de doğar. Bu nedenle de danışmanın alanında uzman olması ve fiyatlandırmayı doğru stratejilerle yapması önemlidir. Denizli’de gayrimenkul sektöründe yaşanan büyüme de göz önünde bulundurulduğunda, danışmanların sorumlulukları da önem kazanır. Örneğin bir ev gezdirilirken müşteriyi önce hangi odaya götürmek gerektiği, evin olumlu özelliklerinin ne şekilde anlatılması gerektiği ya da fotoğraf çekilirken doğru açıların ne olması gerektiği profesyonel danışmanların bilmesi gerekenlerdendir. Danışmanın fark yaratabilmesi ve kendisini sürekli geliştirmesi, müşteri açısından da avantaj sağlar. İki tarafı memnun etmek için emlak danışmanı iyi bir iletişim ve ikna süreci gerçekleştirir. Reklamın doğru yapılması için de elindeki tüm imkanları seferber eden danışman, çağın yenilikleriyle de yakından ilgilidir. Denizli’de özellikle bu noktalara dikkat eden danışmanların olduğunu ve emlak pazarlama konusunda başarılı olduklarını söylemek mümkündür.

Ramazan Sakallı
Revizyon Gayrimenkul
Broker/Owner
0533 201 88 98