Warning: session_start(): open(/var/cpanel/php/sessions/alt-php54/sess_ve5s6ep0addloo1obia3r34ks3, O_RDWR) failed: No such file or directory (2) in /home/denizlideemlak/public_html/db/baglan.php on line 4
Denizli’de Gayrimenkul Yatırımı » Blog | RE/MAX Revizyon - Denizli
Denizli’de Gayrimenkul Yatırımı

Denizli, Ege Bölgesi’nde en fazla nüfusa sahip şehirlerden bir tanesidir. Gelişimini sürdüren Denizli’de gayrimenkul yatırımı ve emlak piyasasında da sürekli gelişmeler yaşanmaktadır. Yeni projelerle yatırımcıların odak noktası şehirlerinden birisi olan Denizli, satılık konutlar anlamında önemli bir piyasaya sahiptir. İstanbul gibi büyük şehirlere oranla daha uygun fiyata gayrimenkullerin bulunması Denizli’yi bu anlamda önemli kılmaktadır. Bölgeye yapılacak olan emlak yatırımları için gayrimenkul danışmanları da hizmet vermektedir. İletişim becerileri ile müşteri memnuniyeti odaklı çalışmakta ve doğru yatırımların yapılmasına rehberlik etmektedirler.

2018’in Ağustos ayı verilerine göre Denizli’de satılık daire piyasalarında artış gerçekleşmiştir. Yüzde 0.9 oranındaki bu artış, 2019 yılında da devamlılık gösterecektir. Bu artışla birlikte metrekare fiyatları 2 bin 70 TL olmuştur. 100 metrekare için ise 155 bin ve 258 bin arasında değişen rakamlar konuşulmaktadır. 2019 yılında uygulanması beklenen yeni satış stratejileri ve pazarlama teknikleri, gayrimenkul yatırımları açısından da önem arz etmektedir. Müşterilerin kafasındaki soru işaretlerini gidermeye yönelik yapılacak stratejiler sayesinde yatırımlar artacaktır. Gayrimenkul sektöründe bu ivmenin yaşanması için danışmanlara da büyük görev düşmektedir. Günceli takip edip müşteri için doğrunun ne olduğuna karar vermesi gereken danışmanlardır. Satış odaklı tekniklerle ve yatırım yapacak potansiyel müşterileri sahada yakalamaya dönük stratejilerle yeni yılda da çalışmalarına devam edeceklerdir.

Denizli özelinde düşünüldüğünde gayrimenkul anlamında avantajlı olan ilçeler de vardır. Özellikle turistik bir ilçe olması, Pamukkele’de satış fiyatlarını etkilemiştir. Son dönemde konut fiyatlarında artış yaşanan Denizli ilçelerinin başında gelmektedir. Bölgenin 2018 Ağustos’ta yayınlanan raporu, Pamukkale’de satılık dairelerin fiyatlarında 0.65 oranında bir artış yaşandığını ortaya koymuştur. Konutların ortalama metrekare fiyatı ise 2 bin 7 TL’dir. 13 yıllık bir geri dönüş süresinin olacağı ön görülmektedir. Denizli’de yatırım yapmak, son dönemdeki döviz hareketlenmeleri düşünüldüğünde de mantıklı bir hamle olarak gözükmektedir. Çünkü maliyet artışları, sürmekte olan projelere yansımamıştır. Bu durum da yatırımcıları harekete geçirmektedir ve avantajlı fırsatlar sunmaktadır. Denizli’de faaliyet yürüten emlak danışmanları da gelişmeleri ve 2019 yılında hayata geçecek projeleri dikkate almaktadır.