Warning: session_start(): open(/var/cpanel/php/sessions/alt-php54/sess_g6q3nuatuq17tmplgsnhqreor5, O_RDWR) failed: No such file or directory (2) in /home/denizlideemlak/public_html/db/baglan.php on line 4
Denizli'de Konut Satışı Yüzdeleri Düşüşte! » Blog | RE/MAX Revizyon - Denizli
Denizli'de Konut Satışı Yüzdeleri Düşüşte!

Kısa bir süre önce Türkiye İstatistik Kurumu’nun paylaştığı bilgilere göre Denizli ilindeki konut satışlarında geçtiğimiz yıl Ekim ayına oranla bir düşüş gerçekleştiği görülüyor.  Bu oranı %37,6 olarak belirten istatistik kurumu bu düşüş hakkında birkaç açıklama yaptı. Yazının devamında bu durum hakkında düşüncelerimizi ve krizi nasıl fırsata çevireceğinizi anlatmaya çalışacağız. Türkiye İstatistik Kurumu’nun Denizli’de bulunan Bölge Müdürlüğü aylardan Eylül iken Denizli ilindeki konut satış sayılarını açıklamıştır. Türkiye İstatistik Kurumu Denizli Bölge Müdürü Ali İhsan Yücedağ’ın bizzat yaptığı açıklamaya göre kentte toplam konut satışı sayısının 673’ü ilk satışta gerçekleşiyor. 699’u ise ikinci elden satılan konutlarda olduğunu belirtiyor.

Toplamda 1732 konutun satıldığını söyleyen Yücedağ, geçen senenin Ekim ayına oranla %37,6 gibi bir oranda düşüş olduğunu söylemektedir. İpotekteki konutların satışlarının ise yine bir senede toplam %72,7 gibi bir oranda düşüşte olduğunu söylüyor. Bu düşüş sonucunda toplamda 167 adet ipotekli konut satılabilmiştir. Bu ipotekli konutların ise tam olarak 86’sı ilk elden olmak üzere geri kalan 81 adedi ise ikinci el olarak müşterilere verilmiştir. Yine farklı açıklamalar yapan Yücedağ, diğer konutlarda olan satışların ise geçen senenin Ekim ayına oranla toplamda %24,1 gibi bir düşüş yaşadığını söylüyor. Diğer konutlar bu bir sene içinde toplamda 1205 adet satılmıştır. Bu 1205 konutun 587 adedi tamamen ilk elden satılan konutlardır. Geriye kalan 618 konut ise ikinci elden satılmıştır.

Bu istatistikler bize göstermektedir ki eğer istatistiklerin daha da artmasını istiyorsak emlak pazarlama ile uğraşan kişilerin daha çok çalışması gerekiyor. Bu çalışmaların içinde kesinlikle müşteri odaklı çalışmalar bulunmalıdır. Müşterilerin neleri isteyeceğini sürekli araştırmak gerekmektedir. Eğer müşterilerin isteklerini bir emlak içerisinde bulamıyorsak gerekirse bu istekleri bir şekilde o emlağa aktarabilmeliyiz. Bazen emlak üzerinde yapılacak minik değişiklikler o emlak üzerinde büyük bir değer artışı yaşatabilir. Eğer müşterilerinizin isteklerini en kolay yoldan öğrenmek ve rakiplerinize fark atmak istiyorsanız insanların genellikle aldıkları Emlaklara göz atmanızı tavsiye ederiz. Çünkü insanlar ihtiyaçlarını karşılayan evleri alırlar ve sürekli böyle evlere göz atarlar.