Warning: session_start(): open(/var/cpanel/php/sessions/alt-php54/sess_ke2j1vspchvm78v58d7el3ogm3, O_RDWR) failed: No such file or directory (2) in /home/denizlideemlak/public_html/db/baglan.php on line 4
Ticari Gayrimenkul Yatırımı ile En Karlı Yatırımı Yapın » Blog | RE/MAX Revizyon - Denizli
Ticari Gayrimenkul Yatırımı ile En Karlı Yatırımı Yapın

Yatırım aracı olan konut, iş yeri arsa gibi taşınmaz gayrimenkuller içerisinde karlı olan yatırım ticari gayrimenkullerdir. Çünkü ticari yatırımlarınızda prim yapma, bulunmuş olduğu konuma göre her zaman değer artışı ve kira getirisi gibi önemli olan özellikleri sahip olmaktadır. Ticari gayrimenkullerin kira getirileri ise konuta göre daha fazladır. Aynı zamandaysa konuta göre yapılmış olan bakım masrafları da daha az olmakta. Konut ile dükkânın veya mağazanın uzun zamandaki değer artışı da daha farklı olmakta. Dükkân veya mağazadan elde edeceğiniz gelir içinde veri ödeme gibi bir zorunluluğunuz yoktur. Ticari stopaj, kiralanan dükkânlardaki kiracı tarafından ödenir.

Satılık mağaza veya dükkân ilanlarını incelerken dikkat etmeniz gereken ilk önemli nokta dükkânın veya mağazanın yeridir. Değer artışının her zaman devam etmesi, ticari gayrimenkul yatırımlarında dükkânın veya mağazanın alımında nüfus çokluğu göz önüne alınması gerekir. Bütçe olarak bir kısıtlamanın olmayacağı alımlarda yay yolu üzerindeki dükkân tercihlerin yapılması tavsiye edilir. Daha uzun bir vadeli yatırım düşünürseniz, değer artışını belirleyebilmek için bölgeye yapılabilecek olan yatırımlar, projeler ve nüfus yoğunluğunun değerlendirilmesi yapılmalıdır.

Ticari Gayrimenkul Yatırımlarında Dikkat Edilmesi Gerekilen Noktalar

Satılık dükkânlar değerlendirmeye alınırken dikkat edilmesi gereken en önemli özelliklerden biri de dışarıdan bakıldığı zaman dükkânın iş yeri olup olmadığının anlaşılmasıdır. Birçok apartman dairesi daha sonrasında dükkâna çevrilip satıldığından veya kiralandığından bu nokta çok önemlidir. Bazı sektörlerde dükkânın iş yeri dışarıdan bakıldığında anlaşılıp anlaşılmaması önemli olmuyorken, bazı sektörlerdeyse iş yeri olarak kullanılacak olan yerin özelliği tapuda yer alması satın alacak kişiler tarafından önem arz etmektedir. Yatırımcıların iş yeri vasfı taşıyan dükkân almaları, daha kolay kiracı bulunmasını veya dükkân satışı yapmak istenildiği zaman alıcıyı daha hızlı bulmasına yarar. Tapuda kat mülkiyetinin yer alması, alınan gayrimenkulün değerinin daha fazla artmasına yarar sağlayacaktır.

Devren satılık iş yerlerinde depo veya bodrum gibi alanlar yer alıyorsa bu alanların tapuda olup olmadığı kontrol edilmelidir. Bazen daha sonrasında depo veya bodrum katı iskân alınıp eklenebiliyor. Bu durumda ise iskân durumun bozulmasına neden olabilmektedir.

Ramazan Sakallı
Revizyon Gayrimenkul
Broker/Owner
0533 201 88 98