Warning: session_start(): open(/var/cpanel/php/sessions/alt-php54/sess_au7o22k1upcgc1elllp9f3n6u7, O_RDWR) failed: No such file or directory (2) in /home/denizlideemlak/public_html/db/baglan.php on line 4
DENİZLİ'DE YENİŞAFAK MAHALLESİ’NİN DEĞERLENDİRİLMESİ » Blog | RE/MAX Revizyon - Denizli
DENİZLİ'DE YENİŞAFAK MAHALLESİ’NİN DEĞERLENDİRİLMESİ

Bugünkü yazımızda Yenişafak Mahallesinin bir değerlendirmesini yapmaya çalışacağız.

Denizli’mizin Üçler semtinde bulunan Yenişafak Mahallesi Denizli Merkez ilçelerinden Merkezefendi’ye bağlıdır. Yenişafak Mahallesi hem bağlı olduğu Denizli Merkez ilçesi Merkezefendi’ye hem de Denizli şehir merkezine yaklaşık 6 km mesafededir.

Yenişafak Mahallesine baktığımızda buranın en büyük artısının düz bir arazi üzerinde kurulu olmasını söyleyebiliriz. Çakmak Mahallesi gibi engebeli arazisinin olmaması, yani düz olması, Adalet Mahallesi ve Selçukbey Mahallesine -ki buralar için gelişmesini tamamlamış mahalleler diyebiliriz Yenişafak’a göre-  yakın olması, Yenişafak Mahallesini yatırım konusunda ciddi manada öne çıkarmaktadır.

Yenişafak Mahallesinde Yatırım Tercihimiz Ne Olmalı Ve Neye Dayanarak Bu Yatırımları Yapmalıyız?

Yenişafak Mahallesi için arsa yatırımını biz ağırlıklı olarak biraz daha İzmir yoluna doğru, yola yakın olan bölgelerde öneriyoruz. Yenişafak Mahallesi ile Selçukbey Mahallesini ortadan ayıran, sürücü pistine bağlanan yola yakın yerlerde ise daire yatırımı oldukça mantıklı olabilir. Çünkü Selçukbey Mahallesi ile arasında sadece bir tane yol olduğu için bu bölgede konut hızla değer kazanmaktadır. Aynı zamanda mahallenin yola yakın bölgeleri daire priminin artmasını beklediğimiz yerleridir.

 Yenişafak Mahallesinde arsa yatırımı düşünenlere biraz daha uzak yerler olan, daha çok İzmir yoluna yakın bölgeleri önerebiliriz.  Arsa yatırımı düşünenler buraları tercih edebilirler. Bu bölgenin hem arsa hem de daire yatırımı için uygun yerler olması noktasında elimizi kuvvetlendiren en önemli unsur Denizli Merkezefendi Belediyesi’nin yapacağı 50 metrelik yolun Yenişafak Mahallesinin yukarı bölümünden geçecek olmasıdır. Bu da bölgenin ciddi anlamda prim kazanacağı anlamına geliyor. Bu noktadan baktığımızda arsa yatırımı Yenişafak Mahallesinde çok mantıklı görünüyor. Zaten artık Yenişafak Mahallesinde yap satçı müteahhitlerin hemen hemen girmediği hiçbir bölge yok. Sadece biraz daha uzak bölge şu an için yap satta tercih edilmiyor ama ilerde orası da elbette müteahhitlerin projelerini tek tek gerçekleştirecekleri yerler olmaya başlayacaktır.

Yenişafak Mahallesinde arsa alırken dikkat edilmesi gereken bir nokta var. Bu da mahalle üzerinden geçen yüksek gerilim hattıdır. Yüksek gerilim hattının geçtiği bir parsel kesinlikle tercih edilmemeli. Belediye, üzerinden yüksek gerilim hatlarının geçtiği mahallelerde konutları yüksek gerilim hatlarına çok yaklaştırmıyorlar. Bu tedbirden dolayı imarda kapalı alan kaybı meydana gelebiliyor. Bu da 200 metre çıkar diye hesap ettiğiniz bir konutun 160 metre çıkmasına neden olabiliyor.

Ferhatlar Kolejinin olduğu yerler de iyi değerlendirilmelidir. Çünkü Ferhatlar Koleji orada adeta bir mihenk taşı gibi bulunmaktadır. Aldığınız veya almayı düşündüğünüz arsanın Ferhatlar Kolejinin ne tarafına düştüğünü de mutlaka öğrenmeniz gerekiyor. Kolejin üst tarafı her zaman için alt tarafından daha değerli bir bölgedir. Bölgede yatırım yapacak arkadaşlar her türlü konuda kendi bölgesinde uzman re/max gayrimkenkul danışmanlarını aramaktan çekinmemelidir.

 

Ramazan SAKALLI

Denizli Remax Revizyon

Broker/Owner

Telefon: 0533 201 8898

 

 

ETİKETLER: Denizli’de ev almak mı kirada oturmak mı? Şemikler, Yenişafak, Karahasanlı, Üçler Bölgesi, Akkonak, Karaman, Kiremitçi, Servergazi, Çamlık Bölgesi, Selçuk Bey, Denizli’de Daire Alımı, Denizli’de Daire Satımı, Denizli Gayrimenkul, Denizli’de Satış Danışmanı, Denizli’de Müşteri Potansiyeli, Denizli’de Arsa Alım Satımı Denizli’de Gayrimenkul Pazarlama,  Denizli’de Daire Fiyatlandırma, Denizli’de Doğru Satış Teknikleri, Denizli Remax Revizyon