Warning: session_start(): open(/var/cpanel/php/sessions/alt-php54/sess_34rap645i27g03egd0eq5tc2t5, O_RDWR) failed: No such file or directory (2) in /home/denizlideemlak/public_html/db/baglan.php on line 4
DENİZLİ’DE EV ALACAKLARA BÜYÜK MÜJDE!!! » Blog | RE/MAX Revizyon - Denizli
DENİZLİ’DE EV ALACAKLARA BÜYÜK MÜJDE!!!

Her insanın ilk hayallerinden biri ev almaktır. Ev alana Allah yardım eder sözü ya da başını sokacak bir evin olsun sözü dillere pelesenk olmuş özlü sözlerdendir. Tam da ekonominin kötüye gittiği söylentilerinin dolaştığı şu günlerde ev alacaklara büyük bir müjde geldi.

Tapu Harcı İndirimi

Tapu harcı nedir? Sorusuna genel anlamda cevap verecek olursak devletin alım satım işlemi sırasında verdiği hizmetten dolayı vatandaştan aldığı vergiye tapu harcı denir. Tapu harcını ödemeden alım satım işini gerçekleştirmek olanaksızdır.

Artık Denizli’de ev almak çok kolay. Bugün itibarıyla gelen müjdeye göre tapu harcı binde 20 den binde 15’e çekildi ki bu da emlak piyasasına nefes aldıracak müjde niteliğinde bir haberdi.

Haberin ayrıntılarına gelecek olursak 30 Eylül’e kadar tapu harçlarında hem alıcıyı hem satıcıyı rahatlatacak ciddi oranda bir indirime gidildi. Bu indirimden önce 400bin TL olan bir dairenin tapu harcı 8bin TL ye gelirken bu indirimden sonra 6bin TL ye denk gelmektedir. Bu rakamı hem alıcı hem satıcı ayrı ayrı ödemektedir.

Kararın bir de damga vergisi ile ilgili de bir bölümü var. Buna göre %0.94 olarak uygulanan damga vergisi oranı sıfırlandı.

Sektör bu seneye her ne kadar ümitsiz girse de damga vergisi KDV deki çözümlere ilave olarak bir de tapu harcındaki bu indirim Denizli’de emlak sektöründe yüzleri güldürdü.

Denizlili hemşerilerime tapu harcı indirimindeki son gün olan 30 Eylül gününü kaçırmamalarını tavsiye ederim. Özellikle Denizli’de ev almayı düşünen değerli hemşerilerim bunu bir fırsat olarak görüp değerlendirmeleri kendi menfaatlerine olacaktır.

Ev alacak herkes çok iyi bilir ki ev alırken her bir kuruşun önemi vardır. Taşınmak, tapu giderleri, diğer masraflar hesapta olmayan daha birçok masraf bir anda önünüze gelir. Hele de yatırım amaçlı değil de oturacaksınız taşınma masrafından değişecek eşyalara kadar hepsi masraf olarak karşınıza çıkar. Bu noktada tapu harcındaki bu ciddi indirim ev alacak kişilere rahat bir nefes aldıracak adeta ilaç gibi gelecektir. Önemli olan bu indirimdeki 30 Eylül tarihini kaçırmadan harekete geçmektir.

Bu noktada bizler Denizli Remax Revizyon ekibi olarak uzman kadromuzla sizlere ihtiyacınız olan danışmanlık hizmetini sunup sizin için en doğru, en uygun, aradığınız özelliklere sahip evi bulmanıza yardımcı olmaktan onur duyarız.

Denizli’nin Göveçlik’ten Servergazi’ye; Çamlık’tan Selçukbey’e kadar Denizli’nin bütün bölgelerine hakim, kendi bölgelerinde portfölye çalışmaları ile size ayrıntılı danışmanlık yapabilecek satış danışmanlarımızla hepinizi ofisimize bekliyoruz.

 

Ramazan SAKALLI

Denizli Remax Revizyon

Broker/Owner

Telefon: 0533 201 8898

 

 

ETİKETLER: Denizli’de ev almak mı kirada oturmak mı? Şemikler , Yenişafak Karahasanlı, Üçler Bölgesi, Akkonak, Karaman, Kiremitçi,Servergazi, Çamlık Bölgesi, Selçuk Bey, Denizli’de Daire Alımı, Denizli’de Daire Satımı, Denizli Gayrimenkul, Denizli’de Satış Danışmanı, Denizli’de Müşteri Potansiyeli, Denizli’de Arsa Alım Satımı Denizli’de Gayrimenkul Pazarlama,  Denizli’de Daire Fiyatlandırma, Denizli’de Doğru Satış Teknikleri, Denizli Remax Revizyon