Warning: session_start(): open(/var/cpanel/php/sessions/alt-php54/sess_fg43u121vau867lkohgqv8n935, O_RDWR) failed: No such file or directory (2) in /home/denizlideemlak/public_html/db/baglan.php on line 4
ARSA VEYA ARAZİ ALIM SATIMINDA DİKKAT EDİLECEK HUSUSLAR » Blog | RE/MAX Revizyon - Denizli
ARSA VEYA ARAZİ ALIM SATIMINDA DİKKAT EDİLECEK HUSUSLAR

Denizli’de arsa veya arazi alımı kısa vadede bir ev veya iş yeri yapma amacıyla orta ve uzun vadede ise yatırım amaçlı yapılmaktadır. Eğer Denizli’nin herhangi bir yerinden arsa veya arazi almak istiyorsanız ya uzun uzun araştırmalar yapıp detaylı bilgi toplayın ya da konunun uzmanlarından yardım alın. Bu konuda size yardımda bulunabilecek uzman kişileri Denizli RE/MAX Revizyon’da bulabilirsiniz.

 

Arsa Veya Arazi Alımında Nelere Dikkat Etmeli

Öncelikle arazinin hisseli mi müstakil mi olduğuna bakmak gerekir. Bunu anlamanın yolu da tapu senedine bakmaktan geçer. Eğer tapu senedinde kişinin ismi varsa veya tam, 1/1 gibi ifadeler yazıyorsa ya da herhangi bir oran yazmıyorsa bu tapu müstakil bir tapudur ve tek sahibi vardır. Ancak tapu senedinde  ½, ¼ gibi ifadeler varsa bu durumda arsa birden fazla kişiye ait demektir. Bu tür arsa ve arazilerde kimin nereye sahip olduğu belli olmadığından dolayı problem yaşama riski yüksektir. Bu riskten kurtulmak için ise ayırma işlemi yapılmalı, arsa veya arazi müstakil hale getirilmelidir. Hisseli satışlarda diğer hissedarların satın alma önceliği olduğu için hisseli arsa veya arazi alımında önalım hakkına da dikkat etmelidir.

 

Özellikle arsa alırken dikkat edilmesi gereken en önemli konu arsanın imar durumudur. Herhangi bir yerin tapu senedinde arsa yazıyor olması imarlı olduğu anlamına gelmez. Bu sebeple muhakkak Denizli belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğünden arsanın imar durumu hakkında bilgi almak gerekir. Arsanın fiyatı belirlenirken göz önünde bulundurulan en önemli noktalardan biri de arsanın imar durumudur.

 

Bir diğer dikkat edilmesi gereken nokta size gösterilen yer ile alacağınız yerin aynı yer olup olmamasıdır. Bu durum mutlaka kontrol edilmeli ve konunun uzmanlarına danışılarak hareket edilmelidir. Kontroller http://cbs.tkgm.gov.tr internet adresinden de yapılabilmektedir. Ada ve parsel bilgilerinin girilmesi suretiyle sorgulama yapılabilmektedir. Bu sayede arsa veya arazinin uydu görüntülerine ulaşılmaktadır.

   Bir diğer dikkat edilecek husus arsa veya arazinin yakınlarında büyük yatırımların olup olmadığıdır. Büyük yatırımların olma ihtimalinin bulunduğu bir çevreden alınan arsa veya arazi ileriye dönük kârlı bir yatırım olabilir. 

Arsa veya arazi alımında dikkat edilecek bir diğer konu yerin kare veya dikdörtgen biçiminde olmasıdır. Böylece oralara inşaat yapmak kolay olacaktır. Özellikle yamuk ve yuvarlak şekillerdeki arsalardan uzak durmak gerekir. Bu şekillerdeki arsalara inşaat yapmak oldukça zordur. Hatta dikdörtgen biçimindeki arsanın ince olması da inşaat yapmayı zorlaştırır.

Arazi ve arsaların jeolojik yapısına da dikkat etmek gerekir. Zemin yumuşak ve kaygansa bu tür yerlerdeki araziler risklidir. Yatırımcıya pek de kazandırmaz.

 

Arsa Veya Arazi Satımında Nelere Dikkat Etmeli

Herhangi bir arsa veya araziyi satarken satın alacak kişinin kimlik bilgisinin tespiti önemlidir. Özellikle satış taksitlerle yapılacaksa satın alan kişi ile ödemeyi yapacak kişinin aynı olmasına dikkat edilmeli, herhangi bir olumsuzluğa meydan vermemelidir.

                                    

Gayrimenkul alım satımı dikkat, bilgi ve ciddiyet ister. Alım satımla ilgili hukuksal ve bazı teknik bilgilerden yoksunsanız aldanabilir veya aldatılabilirsiniz. Bu sebeple işlerinizi ya bir avukat takip etsin ya da bu işin uzmanı bir emlakçı takip etsin. Biz Denizli RE/MAX Revizyon olarak her türlü alım satım işlerinize destek olmak için varız.

 

Ramazan SAKALLI

Denizli Remax Revizyon

Broker/Owner

 

 

ETİKETLER: Evora Denizli Projesi, Emlak Konut GYO, Denizli’de Daire Alımı, Denizli’de Daire Satımı, Denizli Gayrimenkul, Denizli’de Satış Danışmanı, Denizli’de Müşteri Potansiyeli, Denizli’de Arsa Alım Satımı Denizli’de Gayrimenkul Pazarlama,  Denizli’de Daire Fiyatlandırma, Denizli’de Doğru Satış Teknikleri, Denizli Remax Revizyon