Warning: session_start(): open(/var/cpanel/php/sessions/alt-php54/sess_ghgers0jk0mqtgkt324vube8j2, O_RDWR) failed: No such file or directory (2) in /home/denizlideemlak/public_html/db/baglan.php on line 4
DENİZLİ’DE EV SAHİBİ OLMAK İSTEYENLERE 20 YIL TAKSİT İMKÂNI » Blog | RE/MAX Revizyon - Denizli
DENİZLİ’DE EV SAHİBİ OLMAK İSTEYENLERE 20 YIL TAKSİT İMKÂNI

Değerli takipçilerimiz Denizli RE/MAX REVİZYON olarak sizinle yeni bir makaleyle beraberiz. Bu makalemizde size Emlak Konut GYO öncülüğünde başlatılan "Güçlü Türkiye İçin Birlik Vakti" kampanyasıyla ilgili bilgiler vermeye çalışacağım.

                                                            

Kirada veya ailesiyle birlikte oturan insanların en büyük hayalidir ev sahibi olmak. Geçmişte para biriktirmenin zor olması, kredilerin yüksek olması gibi nedenlere bağlı olarak bu hayal hep sekteye uğramış, evini alabilenler içinse bu çok büyük bir mutluluk olmuştur. Günümüzde ise bankalardan çekilen krediler sayesinde ev sahibi olmak oldukça kolaylaşmıştır.  

 

Denizli’de 2016 yılında gerçekleşen toplam konut satış rakamlarına şöyle bir göz attığımızda TÜİK verilerine göre konut satışı bir önceki yıla göre 1165 artarak 14 bin 977 olarak gerçekleşmiştir. Sadece aralık ayında yapılan konut satışı ise 1624 adet ile aylık ortalama satışın üzerinde gerçekleşmiştir. Son aylarda konut satışının artma sebeplerinden en önemlisi Emlak Konut GYO, Gayrimenkul ve Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYODER) desteğiyle 15 Temmuzdan bu yana emlak sektöründe önemli kampanyalar başlatılmış olmasıdır. Bu kampanyalar neticesinde iç piyasada ciddi bir hareketlilik gözlenmiştir. Bu hareketlilik 2017 yılında da devam edecek gibi görünüyor. Çünkü emlak sektörü bu hareketliliğin devam etmesi adına uzun zamandır bazı görüşmeler yapıyordu ve bu görüşmeler neticesinde çeşitli kampanyalar başlattı. Emlak sektörü temsilcilerinin desteğiyle başlatılan kampanyalar neticesinde ev almak oldukça kolaylaştırıldı. Konutta hem 20 yıl vade dönemi başlatıldı hem de aylık 0.79 ile son yılların en düşük faiz oranı belirlendi. Bu kampanyalar sayesinde ev sahibi olmak isteyen pek çok insana da bir fırsat doğmuş oldu.

 

Emlak Konut GYO, Konut Geliştiricileri ve Yatırımcıları Derneği (KONUTDER), Gayrimenkul ve Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği'nin (GYODER) ortaklığında düzenlenen kampanya 1 Şubat itibariyle başladı ve kampanyanın 31 Martta sona ereceği ilan edildi. Piyasalarda yaşanan sıkıntıların giderilmesi amacıyla 0 faizli, düşük peşinatlı ve uzun vadeli konut kredisi olmak üzere farklı şekillerde kampanyalar belirlendi. "Güçlü Türkiye İçin Birlik Vakti" kampanyasına yurdun değişik illerinden pek çok proje dâhil edildi. Bunlardan birisi de Evora Denizli Projesidir. Bu kampanyadan yararlanmak isteyenler 240 ay (20 yıl) vadeyle konut sahibi olabilecekler. Bu oran şu zamana kadarki en uzun vadeli konut kredisi olarak karşımıza çıkmaktadır. Bu kampanyadan yararlanmak isteyenler Albaraka, Garanti Bankası, Halkbank, İş Bankası, Vakıfbank, Vakıf Katılım, Yapı Kredi Bankası, Ziraat Bankası ve Ziraat Katılım Bankasından istediklerine kredi için başvurabilecekler. 240 ay (20 yıl) vadeli konut kredisi faiz oranı 0.79 olarak belirlendi. Eğer konut sahibi olmak isteyenler 60 ay (5 yıl) vadeli ev almak isterlerse faizsiz kredi alabilecekler. Konutlarda peşinat ise yüzde 5 olarak belirlendi. Bütün bu oranlara baktığımızda bunun cumhuriyet tarihinin en önemli ve en uygun konut kampanyası olduğunu söyleyebiliriz.

 

Bütün bu veriler neticesinde Denizli’de emlak sektörünün 2017 yılında da hareketli geçeceğini söyleyebiliriz. Böyle uygun faiz oranları ve uzun vadeye yayılmış ödeme fırsatları her zaman karşımıza çıkmayabilir. Yine bu kampanyadan yararlanarak ev almak için krediye başvuranlar faizler artırılsa bile fiyat artışıyla karşı karşıya kalmayacaklar. Bence ev sahibi olmak isteyen bütün kirada oturan Denizlili kardeşlerimizin bu fırsatı çok iyi değerlendirmesi gerekir.

 

Biz Denizli RE/MAX REVİZYON ekibi olarak bütün ev sahibi olmak isteyen Denizlili hemşerilerimizi bu ve bunun gibi kampanyalar hakkında bilgi almak üzere Merkezefendi’de bulunan ofisimize bekliyoruz.

 

 

Ramazan SAKALLI

Denizli Remax Revizyon

Broker/Owner

 

 

ETİKETLER: Evora Denizli Projesi , Emlak Konut GYO, Denizli’de Daire Alımı, Denizli’de Daire Satımı, Denizli Gayrimenkul, Denizli’de Satış Danışmanı, Denizli’de Müşteri Potansiyeli, Denizli’de Arsa Alım Satımı Denizli’de Gayrimenkul Pazarlama,  Denizli’de Daire Fiyatlandırma, Denizli’de Doğru Satış Teknikleri, Denizli Remax Revizyon