Warning: session_start(): open(/var/cpanel/php/sessions/alt-php54/sess_povuj00udf8fj6vrt48d2048q1, O_RDWR) failed: No such file or directory (2) in /home/denizlideemlak/public_html/db/baglan.php on line 4
GAYRİMENKUL DANIŞMANI ALİ ESER BEY İLE SÖYLEŞİ » Blog | RE/MAX Revizyon - Denizli
GAYRİMENKUL DANIŞMANI ALİ ESER BEY İLE SÖYLEŞİ

Siz değerli takipçilerim için bu yazımda rutinden çıkıp bir farklılık yapmak istedim. Size daha önce Denizli Remax Brokeri olarak neden gayrimenkul danışmanı ile çalışmalıyız ya da gayrimenkul danışmanı olmanın avantajları gibi konularda bilgiler verdim. Ancak gayrimenkul danışmanı ile ilgili sorulacak bütün sorulara en güzel ve en doğru cevapları verebilecek olan yine bir gayrimenkul danışmanıdır.

Bu yüzden sizler için ekibimizin en gayretli ve özverili çalışanlarından Ali ESER’ le gayrimenkul profesyoneli olma yolunda nasıl ilerlediğini ve mesleği ile ilgili merak ettiğiniz her şeyi sordum. O da beni kırmayıp sizler için cevapladı.

Ramazan S- Ben seni çok iyi tanıyorum ama okurlarımız için kendini tanıtır mısın?

Ali E- 1992 Afyonkarahisar ‘da doğdum, büyüdüm. Üniversite hayatımdan sonra Denizli’ye yerleşip iş hayatına atıldım. Bu mesleğe 2011 yılında bir yerel emlak firmasında başladım. 2014 yılından itibaren de profesyonel kariyerime Remax’ta devam ediyorum.

Ramazan S-Gayrimenkul danışmanı olmaya nasıl karar verdin ve ekibimize nasıl dahil oldun?

Ali E-Üniversite yıllarında okuduğum bölüm pazarlama olduğu için zaten o yıllarda aklımın bir köşesinde hep vardı. Daha sonra ülke ekonomisinde yükselen trendin gayrimenkul olduğunu gördüm. Sektör ilgimi çekti. İlanlar vasıtasıyla Denizli’de yerel bir emlak ofisine başvurdum ve çalışmaya başladım. Ancak orası beni tatmin etmedi. Çünkü konu emlak sektörüyse bu işin profesyonel ellerde yapılması gerektiğini düşündüm. Remax güvencesi altında Remax Revizyon profesyonelleri ile çalışmanın bana mesleki anlamda daha çok şey katacağını biliyordum. Verilen eğitimler kendimi geliştirmemi sağlayarak kariyerime katkıda bulunacaktı öyle de oldu.  Gerisini biliyorsunuz Ramazan Bey. http://www.denizlideemlak.com/kariyer/ aracılığıyla işe başvurup ilk adımı atmış oldum.

Ramazan S- Remax ‘ın eğitim programlarının sana katkısından bahseder misin biraz?

Ali E-Anlatılmaz yaşanır diye bir tabir vardır ya hani. Tam da Remax ‘ın eğitimleri için kullanılabilecek bir söz. Hocalarımız sağ olsun sahada karşılaşabileceğimiz her şeyi artı ve eksi yönleriyle anlatıp bizi hazırlıyorlar. Bir de insanların aklında emlakçılık deyince merdiven altı müşteri bekleyen basit bir ticarethane fikri vardır. Ben bu eğitimler sayesinde bu şekilde olmadığını gördüm.  Remax da Barış Kılıçarslan Hoca’nın bir sözü vardır “Bu sektör bir deniz. İçerisinde yüzlerce, milyonlarca düşünemeyeceğiniz kadar balık var. Bunları tutmak ve yemek sizin elinizde.” Bu işin profesyonellik gerektirdiğini ve ciddi kazançlar elde edilebileceğini de bu şekilde öğrenmiş oldum.

Ramazan S-İşine hakim iyi bir gayrimenkul danışmanısın. Denizli’de emlak sektörünü biliyor, takip ediyorsun. Gayrimenkul Danışmanı olmak isteyen takipçilerimiz neden bizi tercih etmeliler?

Ali E- İlk başta profesyonel bir eğitim alabileceğiniz Türkiye’de çok fazla  firma yok. Bunu sağlayan en iyi firma Remax. Eğitimden sonra en önemli şey kalabalık ve iyi bir ekiple çalışmaktır. Daha sonra iyi bir yönetim. Sizin kendi kişilik özelliklerinize göre, size yardımcı olacak, her an yanınızda olduğunu bildiğiniz, güven veren, iyi bir yönetim ki bu da Denizli Remax Revizyon’da mevcut. Dünyanın en değerli 8.firması Remax, bilmiyorum başka söze gerek var mı bunun üstüne.

Ramazan S-Mesleğe yeni başlamış gayrimenkul danışmanlarına neler tavsiye edersin?

Ali E-Bu iş bir girişimcilik işidir. Dışarıdan kolay para kazanma şekli gibi görünebilir ama planlı, sabırla ve gayretle çalışırsanız ancak kazanabilirsiniz. Yapacağım başka bir tavsiye de uzmanlık alanında çalışma yapmaları çok önemli. Ben başladığımda uzmanlık bölgesi diye bir kavram bilmiyordum. Burada öğrendim. Bilmeseydim eğer, piyasada işi bırakan gayrimenkul danışmanlarından biri olurdum. Uzmanlık bölgem Denizli’nin m2 si en uygun semtlerinden biri olan Gümüşler Bölgesi olmasına rağmen o bölgede bile çok iyi işler yaptım.

Ramazan S- Erkeklere ne kadar kazandığı sorulmaz ama okurlarımızın kafasında fikir oluşması açısından ortalama ne kadar kazanıyorsun?

Ali E – Gayrimenkul danışmanlığımdaki 5. yılım. İlk iki yılımdaki özveriyle çalışıyor olsam şu anda kazandığımın eminim ki dört beş katını kazanabilirim. İlk iki yıl hep müşteri peşinden koştum. Şu an müşteri bana geliyor artık.İtiraf edeyim bende bunun rehaveti oluştu biraz. Sabahları biraz geç geliyorum, dört kolla işime sarılıyorum diyemem. Buna rağmen aylığa böldüğümüzde ortalama 10 bin ile 15 bin arasında değişen rakamlar kazanıyorum. Bunlar sıkı çalışan gayrimenkul danışmanları için küçük rakamlar. Yeni Gayrimenkul danışmanlarına tavsiyem 5. yılınızdan sonra çalışma temponuzu düşürmezseniz tecrübeyle azminizi birleştirip rahatlıkla 50 bin 60 bin li rakamlar kazanabilirsiniz. Benim gibi olmayın diyorum yani.

Ramazan S- Çalışma ortamımız hakkında bilgi verir misin okurlarımıza biraz?

Ali E-Yaklaşık 40 gayrimenkul danışmanlık kapasiteli bir ofisimiz var. 4 tane toplantı odamız bir broker odamız var. 21 Gayrimenkul danışmanımız çalışmakta. Büyük ama samimi herkesin birbirine yardımcı olmak için yarıştığı güzel bir ortamımız var.

Ramazan S-Sence herkes satış danışmanı olabilir mi?         

Ali E-Riski seven gerçekten çalışıp kazanmak isteyen herkes olabilir. Ancak sabit maaş olsun diyorsa, çalışmadan kazanayım diyorsa çok zor tabi ki. Girişimci ruhu olan, az da olsa sektöre ilgi duyan, ben yaparım diyen herkes yapabilir. En önemlisi hedefi olması lazım. Yıllarca aynı tempoda çalışıp, aynı geliri isteyen biri bu işi yapamaz. Hedefi, misyonu, vizyonu olan, hep bir adım ötesini isteyen herkesi ofisimize bekleriz.

Ramazan S-Aliciğim bu yoğun çalışma tempon içinde vakit ayırıp içtenlikle sorularımı cevapladığın için teşekkür ederim. Çok keyifli bir söyleşi oldu. Denizli Remax Revizyon ekibi olarak seninle çalışmaktan çok mutluyuz. Başarılarının devamını dilerim.

           

Ramazan SAKALLI

Denizli Remax Revizyon

Broker/Owner

0533 201 8898

 

ETİKETLER: Denizli’de Daire Alımı, Denizli’de Daire Satımı, Denizli Gayrimenkul, Denizli’de Satış Danışmanı, Denizli’de Müşteri Potansiyeli, Denizli’de Arsa Alım Satımı Denizli’de Gayrimenkul Pazarlama,  Denizli’de Daire Fiyatlandırma, Denizli’de Doğru Satış Teknikleri, Denizli Remax Revizyon