Warning: session_start(): open(/var/cpanel/php/sessions/alt-php54/sess_g1k712nf3npdhmf49or7flu1n1, O_RDWR) failed: No such file or directory (2) in /home/denizlideemlak/public_html/db/baglan.php on line 4
Hazır Ofis Kiralarken Nelere Dikkat Edilmelidir? » Blog | RE/MAX Revizyon - Denizli
Hazır Ofis Kiralarken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Çalışma hayatında ofis sektörü oldukça önemli yerlere gelmeye başladı. Öyle ki hazır ofisleri değerlendirme ve bu yönde oluşan talepler de aslında sektöre bağlı olarak büyümekte… Çünkü ofis kiralarının yüksekliği, ofisin getirmiş olduğu bir takım yükümlülükler ve stres kaynakları firmaları hazır ofislere yöneltiyor. Fakat burada önemli olan bazı konular var, özellikle de hazır ofis kiralarken birtakım konulara dikkat etmek şart!

 

Neden Hazır Ofisler Tercih Ediliyor?

 

Emlak sektöründeki artışlar kuşkusuz ki ofis satın almayı düşünen ya da senelik olarak komple bir katı ya da binayı kiralamak isteyen kimseleri de tedirgin etmektedir. Bu kapsamda da söz konusu maliyetler göz korkutmaktadır. Yine ofis kurulum maliyetleri, çeşitli araç gereç alımları ve fatura kalemleri yine giderek ürküten rakamlara dönüşebilmektedir. İşte bu noktada ofis masraflarını minimize etmek isteyen her kurum ya da kuruluş hazır ofis imkanlarına göz atmaktadır. İster yabancı girişimciler, ister yerli şirketler, büyüklü küçüklü her tür oluşum hazır ofislere ilgi duymaya başlamıştır.

 

Elbette ki hazır ofislere yönelmek pek çok açıdan avantaj sağlar. Ancak bu yolda ilerlerken bazı unsurlara dikkat etmek ve buna göre adım atmak şarttır. Bu noktada da hazır ofis kiralarken nelere dikkat edilmesi gerektiğine ilişkin maddeleri sizler için derledik;

 

  • Mutlaka Sözleşmeyi Detaylı Olarak Okuyun!

 

Genel olarak “okudum – anladım” deyip imza atmaya meyilli bir toplum olduğumuz için hazır ofis sözleşmeleri de doğal olarak pek okunmadan imzalanır. Ancak bu sözleşmeler ciddi maddeleri içerdikleri için muhakkak detaylı şekilde incelenmelidir. Eğer ilerleyen süreçte kötü bir sürpriz ile karşılaşılmak istenmiyor ise bütün sözleşme elden geçirilmelidir.

 

Sözleşmede genel olarak kiracıların kullanım hakları, binanın fiziksel şartları, fatura konusundaki limitler ya da haklardan bahsedilir. Bununla beraber aylık ödeme ya da toplu ödeme koşulları, ekstra bedellerin neler olabileceği, aidat bedelleri gibi unsurlar da sözleşmede yer alır. Kimi sözleşmelerde bu bedeller farklı şekillerde yer aldığı için kiracıların ileride sorun yaşamaması için söz konusu ibareleri net şekilde anlaması gerekmektedir.

 

Öte yandan sekreterya hizmetleri, mutfak masrafları, otopark kullanımları, toplantı odası saatleri gibi ince detaylar da yine sözleşmede yer alır. Bu hakların ve kullanım durumlarının doğru şekilde öğrenilip değerlendirilmesi çok kritiktir. Kimi kuruluşlar bu tür ufak detaylardan dolayı ileriki dönemde pişmanlık yaşayabilmektedirler. Kimi sözleşmelerde bu tür hizmetler paket kapsamında sunulurken, kimi sözleşmelerde ise bazı hizmetler için ek bedeller talep edilebilir.

 

  • Hesabınızı İyi Yapın!

 

Genel olarak hazır ofislerin firmalara ofis giderleri, aidatlar, kurulum ve bakım masrafları gibi pek çok kalem bazında yarı yarıya tasarruf sağlattığı söylenebilir. Bu nedenle de ekonomik açıdan önemli avantajlara sahip olan bu ofislerin kiralanması sürecinde işin mali kısımlarının da en iyi şekilde incelenip tatbik edilmesi gerekmektedir. Gelişen ve yaygınlaşan hazır ofis sektörü bu avantajları ile büyürken firmalar ve girişimciler de maliyetlerini düşürmek için ilanların tüm detaylarını ve genel masraf kalemlerini iyi incelemelidirler.

 

  • Kurumsal İmaj için Kullanım Haklarına Dikkat!

 

Pek çok girişimci daha kurumsal ve daha iyi bir imaj sağlayabilmek için fatura adresi kargo karşılama, şirket telefon numarası, sekreterya gibi hizmetleri de hazır ofislerden almak ister. Sadece ceketi ile hazır ofise gelen girişimciler kartvizitlerine bastıracakları resmi ofis adresinden kullanacakları faks numaralarına kadar her bir gereksinimi hazır ofis paketleri içinden edinebilirler. Bu sayede e-posta imzalarından kurumsal kimliklere kadar her yerde kullanılıp değerlendirilebilecek bilgiler elde edilebilmektedir.

 

  • Kiralamadan Önce Son Kez Gözden Geçirilmesi Gereken Hizmetler!

 

Kimi hazır ofis paketleri günlük ya da aylık kiralamaya uygun iken, kimileri ise saatlik kiralamalara kadar imkan verebilmektedir. Kimi ofislerde toplantı odaları bünyede sunulurken, kimi sözleşmeler ise bu toplantı odalarının ayrı bir adreste olduğuna işaret edebilir. Yine misafir karşılama, gelen çağrıları karşılama, evrak takibi, 7 gün 24 saat sınırsız şekilde ofis kullanımı, teknik açıdan destek almak gibi pek çok farklı unsur bu çerçevede gündeme gelir. Bu nedenle de kiralamadan önce bütün bu detaylara son kez bakılmalı ve buna göre işlemler gerçekleştirilmelidir.

 

Denizli Hazır Ofis Kiralama Fırsatları

 

Binlerce kişinin yaşamını sürdürdüğü, pek çok önemli ve büyük firmanın girişimlerini ortaya koyduğu Denizli’de ofis kiralama alışkanlıkları zaman içinde değişmektedir. Önceden klasik kiralama ya da satın alma işlemleri ile ofis sahibi olan firmalar; artık hazır ofislere yönelmektedirler. Bu sayede pek çok gider kaleminde tasarruf sağlayan girişimciler, Denizli’nin en güzel noktalarında kurumsal adreslere sahip olarak işlerini sürdürmektedirler.