Warning: session_start(): open(/var/cpanel/php/sessions/alt-php54/sess_iritbeaseomcd2f3jlqo9qu1l7, O_RDWR) failed: No such file or directory (2) in /home/denizlideemlak/public_html/db/baglan.php on line 4
Denizli’de Arsa Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler » Blog | RE/MAX Revizyon - Denizli
Denizli’de Arsa Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Karlı bir yatırım olmasına rağmen, Denizli’de arsa alırken dikkat edilmesi gerekenler hakkında iyi bir bilgi sahibi olmak ve buna göre yatırım yapmak gerekmektedir. Aksi halde karlı bir yatırım yapayım derken, yapacağınız yatırımdan kısa vadede kar elde edemediğiniz gibi zarar etme ihtimaliniz de artmış olacaktır.

Yazımızın devamında, arsa alırken nelere dikkat edilmelidir? Sorusunun cevabına yer verdik. Önerilerimizi dikkate almanız durumunda, arsa yatırımlarınızı kısa ve uzun vadede daha karlı bir hale getirebilirsiniz.

Arsa Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Hisseli olup olmadığına bakın

Alacağınız arsanın, farklı kişilerin hissesi olup olmadığına bakmanız rahat bir alım satım için daha ideal olacaktır. O yüzden almak istediğiniz arsanın, hisseli tapu olmaması sizin avantajınıza olacaktır.

Tapu kaydında yazanları dikkate alın

Arsa alırken dikkat edilmesi gerekenler arasında önemli hususlardan biri de, tapu kaydında alacağınız yerinin cinsinin ne olduğuna dikkat ediniz. Tapu kaydında tarla yazan yerlerin imar görmenin ardından tapu alınmamış ya da imarsız bir yer olduğu unutulmamalıdır. Tapu kaydında arsa olarak geçen yerler ise, imarlı olduğunu ifade etmektedir.

Ticari arsa mı, konut arsası mı?

Alacağınız toprağın hangi arsa sınıfında olduğunu iyi bilmek, ileriye dönük yatırımınızı daha iyi anlamanıza yardımcı olacaktır. Bu nedenle arsanın ticari, konut, sanayi ya da tarla gibi özelliklerden hangisini taşıdığına da dikkat edin.

Jeolojik yapı hakkında bilgi alın

Arsanın jeolojik yapısı hakkında mümkün olduğu kadar bilgi edinerek, toprak kaymasına elverişli bir alan olmadığından emin olun. Toprak kaymasına elverişli bir alanı olması ve bu doğa olayının gerçekleşmesi, ileride sizin için önemli bir handikap olabilir.

İyi bir konumda olması her zaman avantajlı olmayabilir

Alacağınız arsa denize sıfır ya da ana bağlantı yollarına çok yakın mesafede olabilir. Normal şartlarda bu özellikler yatırımcıya büyük kar sağlasa da, kamulaştırma gibi bir durumla karşı karşıya kalmakta mümkün olmaktadır.

Bu nedenle yapacağınız yatırımlar yine kazanç salatada, elde edeceğiniz kazanç beklentilerinizin çok altında kalabilir. Bu yüzden yatırım yapmak istediğiniz arsa için kamulaştırma hazırlıkları olup olmadığına mutlaka dikkat edin.

Yukarıda sayılanların dışında yatırım yapacağınız arazinin yüksek gerilim hatlarının geçmesi planlanan bir noktada olup olmadığı, o bölge için izin verilen yükseklik, taban alanı ve farklı kriterleri de mutlaka ilgili yerlere danışarak öğrenmek lehinize bir durumdur.